Eksperimentalne vežbe na Fizičkom fakultetu za savremene gimnazijalce

U okviru nastavne nedelje posvećene eksperimentalnim vežbama iz nuklearne fizike učenici četvrtog razreda Savremene gimnazije posetili su Fizički fakultet u Beogradu pod mentorstvom profesora Marjana Ćirkovića i Nine Stevančević.

Ovo nije bila obična poseta, već su učenici bili podeljeni u grupe kako bi radili eksperimentalne vežbe: jonizaciona komora i apsorpcija gama zračenja. Tokom vežbi učenici su pokazali entuzijazam da praktično primene znanje koje su prethodno usvojili na teorijskim časovima fizike u školi.

Nauka nije bauk

Učenici su bili posebno zadovoljni kada su shvatili da ovakve vežbe rade i studenti četvrte godine fakulteta, što im je dalo posebnu motivaciju da i dalje budu jednako zainteresovani i uspešni. Na taj način su se i sami uverili da nauka nije bauk.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.