Savremeni gimnazijalci održali multidisciplinarno predavanje o Troji

U okviru E-Tweening projekta „Heroe’s journey” učenici Teodora Bjelajac i Aleksandar Kašerić su zajedno sa Larom Veselinović održali predavanje o Troji učenicima Savremene gimnazije.

Učenici su pokušali da približe ovu temu iz ugla istorije, geografije, filozofije i mitologije. Ovo je bila i tema zajedničkog sastanka sa školama iz Grčke, Španije, Portugalije, Italije i Turske na kojem su pokazali zavidno poznavanje materije.

Na ovom projektu sarađuju profesori Savremene gimnazije:

  • Natalija Stanković;
  • Uroš Mihajlović;
  • Marica Đurić;
  • Darko Tmušić;
  • Ivan Matejić;
  • Nevena Matejić;
  • Marija Pilčević Tomašević.

U nastanku možete pogledati prezenaciju koju su učenici Savremene spremili za ovu priliku, kao i galeriju fotografija s predavanja:

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.