Bronzana nagrada za savremene gimnazijalke na StemCo takmičenju

LINK Educational Alliance poznaje važnost STEM obrazovanja, zbog čega je omogućeno svim učenicima da se oprobaju u internacionalnim StemCo takmičenjima iz matematike, biologije, hemije ili fizike. Ova takmičenja su se sastojala od 40 problemskih pitanja, koja su učenici morali da odgonetnu u periodu od dva sata od započinjanja takmičenja. Iako su imali na raspolaganju internet, knjige i sve ostale resurse – do tačnog odgovora su mogli doći isključivo zahvaljujući svom znanju i veštinama rešavanja problema.

Izuzetni rezultati savremenih gimnazijalki iz biologije i hemije

Učenici Savremene gimnazije su na ovim takmičenjima ostvarili zapažene rezultate – od osmoro nagrađenih učenika posebno pohvaljujemo Minu Medić i Teodoru Radojičić, učenice koje su ostvarile izuzetne rezultate iz biologije i hemije i dobile bronzanu nagradu.

Učenicima želimo svu sreću u daljim naučnim poduhvatima!

Kako se STEM sistem primenjuje u Savremenoj gimnaziji?

Savremena gimnazija ide u korak sa potrebama učenika, ali i zahtevima tržišta rada. Kvalitetni Future Ready i Intelligent Classroom koncepti omogućavaju našoj školi adekvatnu implementaciju STEM obrazovanja.

Savremena pruža nekoliko obrazovnih programa, ali su STEM predmeti jednako zastupljeni svuda. Upravo to je suština STEM obrazovanja, koje naša škola uspešno primenjuje.

Pored ovakvog pristupa školovanju za sticanje najvažnijih znanja budućnosti, STEM takođe postavlja izazove i nove standarde u pogledu prostora, dizajna i tehničke osposobljenosti obrazovne institucije.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.