Prvo mesto za Savremenu na konkursu

Savremeni gimnazijalci su još jednom pokazali svoje veštine na jezičkoj smotri održanoj 8. aprila u okviru manifestacije „Internacionalni dan”, koju je organizovao Univerzitet Singidunum. Tim koji su činili učenice četvrtog razreda Anastasija Ocokoljić i Lana Laban, učenica trećeg razreda Aleksandra Mosurović i učenici drugog razreda Aleksandar Kašerić i Lara Veselinović osvojio je prvo mesto na konkursu ovog fakulteta u kategoriji „Najbolja prezentacija”.

„Kako štitimo svoju životnu sredinu”

U radu pod nazivom „Kako štitimo svoju životnu sredinu” učenici su ukazali na dva velika problema našeg glavnog grada: na zagađenost vazduha i reciklažu otpada. To je bila prilika da se slikom i rečima pokaže kako Savremena gimnazija u okviru eko-sekcije daje svoj doprinos rešavanju ovih pitanja kroz organizovanje različitih akcija, projekata i edukacija. Zajedno sa svojim mentorkama, profesorkom srpskog jezika Zoranom Putniković i profesorkom biologije Dijanom Šarac, Anastasija i Lana osmislile su zanimljivu i efektnu prezentaciju čiji je kvalitet prepoznat i nagrađen.

Predstavljanje teme na stranim jezicima

U projekat su bili uključeni i učenici koji su delove prezentacije predstavili na stranim jezicima: Aleksandar Kašerić govorio je na engleskom, Lara Veselinović na španskom, a Aleksandra Mosurović na ruskom jeziku. Svi spomenuti učenici pokazali su zavidne jezičke veštine i uspeli da temu koju su odabrali prikažu publici na najbolji mogući način.

Još jedan uspeh savremenih gimnazijalaca

Našim učenicima dodeljene su nagrade i sertifikati za osvojeno prvo mesto. Ponosni smo na njihov trud, rad i posvećenost i želimo im još mnogo uspeha!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.