Kolega sa Kanarskih Ostrva gost Savremene gimnazije u okviru Erasmus+ projekta


Povodom realizacije Erasmus+ KA122 - SCH projekta „Routes between IES César Manrique and the 21st century Europe”, Savremena gimnazija ugostila je kolegu koji je u okviru akademske mobilnosti došao sa Kanarskih Ostrva. Kolega Giljermo Alamo Martinez je profesor fizičkog vaspitanja i radi u srednjoj školi „César Manrique in Lanzarote” na Kanarskim Ostrvima.

Interdisciplinarni projekti, upotreba digitalnih tehnologija i obrazovanje za 21. vek

Cilj pomenutog projekta je da se sagleda upotreba digitalnih tehnologija u svakodnevnom školskom životu, kao i da se steknu znanja o interdisciplinarnim projektima, radu na terenu, saradnji kolega i obrazovanju za 21. vek. Teme koje se obrađuju su:

  • Ekološko obrazovanje i održivost;
  • Jezička komunikacija, biblioteke i školski radio;
  • Društveno, kulturno i istorijsko nasleđe;
  • Saradnja za razvoj i solidarnost;
  • Porodično i obrazovno učešće.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.