Poslednja terenska nastava za savremene maturante – destinacija Novi Sad

U četvrtak, 12. maja, realizovana je terenska nastava za maturante. Ovogodišnja destinacija bila je Novi Sad, evropska prestonica kulture za 2022. godinu.

Na putu do Novog Sada maturanti su posetili manastir Krušedol na Fruškoj gori, kao i istorijske Sremske Karlovce. U Novom Sadu učenici su obišli Petrovaradin, oprobali svoje veštine i fizičku pripremljenost u Adrenalin parku, a zatim u toku svog slobodnog vremena iskoristili priliku da uživaju u čarima Novog Sada i sami ga istraže za potrebe projekta.

Savremeni gimnazijalci u ulozi turističkih vodiča

Naime, učenici su pred polazak na nastavu dobili zadatke koji su ovoga puta iziskivali od njih nešto što će im svakako u budućnosti trebati. Trebalo je da za dodeljenu grupu turista organizuju trodnevnu posetu Novom Sadu i okolini u skladu sa njihovim profilima i dodeljenim budžetom. Da bi uspešno obavili zadatak, potrebno je da dobro analiziraju profile turista, ponudu Novog Sada, kako kulturnu i istorijsku tako i zabavnu i gastronomsku. Najvažniji deo zadatka ticao se budžeta, tj. razvijanja finansijske pismenosti i upravljanja novcem, što je veština koja će im svakako trebati, posebno ako se na studijama odvoje od porodičnog doma.

Najzabavnije i najuzbudljivije sigurno je bilo u Adrenalin parku, gde su maturanti imali priliku da pokažu koliko su spretni i neustrašivi.

Nadamo se da im je i ova poslednja terenska nastava sa Savremenom gimnazijom pružila neka nova iskustva i naučila ih neke nove lekcije iz snalažljivosti, upornosti i, najvažnije, prijateljstva.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.