Radionice u Savremenoj o rodnoj ravnopravnosti i govoru mržnje

Savremena gimnazija je i ove školske godine otvorena za prilike za vršnjačku edukaciju. Nastavljamo sa saradnjom sa organizacijama koje rade sa mladima i pružaju im nova znanja i iskustva. CEPORA – Centar za pozitivni razvoj dece i omladine i Kancelarija za mlade grada Beograda su i ove godine organizovali radionice vršnjačke edukacije. Teme koje su bile obrađene sa srednjoškolcima su: „Ili voziš ili piješ”, „Reci NE govoru mržnje” i „Rodna ravnopravnost”.

CEPORA je organizovala i edukacije za vršnjačke edukatore. Učenica Savremene gimnazije koja je prošla kroz sve edukacije i postala vršnjački edukator na ove teme je Nikolina Jovanović.

Borba protiv stereotipa i predrasuda i kritičko razmišljanje

Učenici odeljenja I-5 učestvovali su na radionici „Rodna ravnopravnost”, gde su imali priliku da se upoznaju sa predrasudama prema ženama i muškarcima u medijima. Takođe, učenici odeljenja I-3 su učestvovali u radionici „Reci NE govoru mržnje”, gde je tema bila kako da se borimo sa stereotipima, kako da kritički razmišljamo i prijateljski vidimo svet.

Učenici odeljenja III-2 su učestvovali na radionici „Ili voziš ili piješ”, gde su imali prilike da saznaju sve vrste rizika koje nosi neodgovorno ponašanje u vožnji.

Radujemo se novim prilikama kada će učenici imati mogućnost da jedni drugima dele nova znanja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.