Radionica komunikacije sa osobama sa invaliditetom u Savremenoj gimnaziji

Učenici odeljenja I-2 i I-4 su u četvrtak, 19. 5. 2022. godine, prisustvovali radionici na temu „Bonton u svakodnevnoj komunikaciji sa osobama sa invaliditetom”, koju su realizovali pedagog Jelena Jović i Aleksandar Bogdanović u ime Hendi centra „Koloseum” iz Beograda u saradnji sa pedagogom škole Ivanom Davidovićem.

Invaliditet nije prepreka za uspeh

S obzirom na to da je Aleksandar Bogdanović imao ulogu predstavnika Saveza gluvih i nagluvih Srbije, učenici su imali priliku da čuju iskustvo osobe sa invaliditetom i uvide da invaliditet nije prepreka za uspeh.

Cilj radionice je da olakša pristup i svakodnevnu komunikaciju učenika sa osobama sa različitim invaliditetom. Pored toga, učenici su se upoznali sa teškoćama sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću, kao i načinima na koje mogu da im pomognu ukoliko je pomoć potrebna, kako im mogu prići i komunicirati sa njima.

Učenici su ovom prilikom takođe naučili da je važno usredsrediti se na osobu, a ne na njen invaliditet!

Realizaciju ovih radionica podržao je Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.