Studijsko putovanje savremenih prvaka kroz zapadnu Srbiju

Savremeni prvaci su u aprilu uspešno realizovali studijsko putovanje kroz zapadnu Srbiju, u okviru kog su posetili staro selo Sirogojno, Zlatibor i Višegrad, vozili se Šarganskom osmicom, obišli Gostiljski vodopad i Stopića pećinu.

Čas istorije i kulturologije u etno-selu Sirogojno

Prvi dan studijskog putovanja ostaće upamćen po poseti rekonstruisanom starom selu u zapadnoj Srbiji – Sirogojnu. Čas istorije i kulturologije učenicima Savremene gimnazije održao je lokalni vodič, koji je, osim znanja, preneo i lokalni duh, pošto je i sam iz Sirogojna. Učenici su imali slobodno vreme za odmor i obilazak turističkog centra Zlatibor, gde su uživali u vazduhu i šetnji, a nakon toga su se smestili u hotel.

Poseta Višegradu i Šarganskoj osmici

U toku drugog dana učenici su posetili Višegrad, grad u kome se odvijaju životne priče glavnih junaka romana „Na Drini ćuprija”, a zatim i vrlo zanimljivu Šargansku osmicu, koja je ostavila utisak na učenike i nastavnike. Ova vožnja je imala višestruku obrazovnu ulogu, pa su učenici upoznali sa tehnološkim napretkom i istorijom i duhom tog vremena. Posebno bismo pohvalili mašinovođu, koji je na svakom stajalištu govorio o zanimljivostima u vezi sa samom Šargarskom osmicom, ali i načinom putovanja u 19. i 20. veku.

Učenici zadivljeni lepotom Gostiljskog vodopada

Trećeg, poslednjeg dana putovanja učenici su imali prilike da uživaju u Gostiljskom vodopadu, koji nas je sve zadivio svojom lepotom. Slobodno se može reći da se učenicima ponajviše svidela upravo ova destinacija, koja je na njih ostavila utisak i svojom urednošću. Osim Gostiljskog vodopada, savremeni prvaci su ovog dana posetili i Stopića pećinu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.