Duh Austrije i Beča zadivio savremene drugake na studijskom putovanju

Učenici drugog razreda Savremene gimnazije su u aprilu uspešno realizovali studijsko putovanje u Austriju, u okviru kog su posetili grad Beč, dvorac Šenburn, šenbrunski zoološki vrt, luna-park Prater i Prirodnjački muzej.

Nakon dolaska u Beč učenici su imali panoramski obilazak grada, koji je svojom arhitekturom i istorijom ostavio jak utisak na njih.

Poseta raskošnoj baroknoj palati – dvorcu Šenburn

Drugog dana usledio je obilazak dvorca Šenbrun. Veliki broj zainteresovanih učenika i profesora slobodno vreme iskoristilo je tako što je posetilo šenbrunski zoološki vrt, što je bio svojevrstan doživljaj. Nakon obilaska velelepnog dvorca, učenici su se uputili u luna-park Prater, u kojem su uživali u najrazličitijim vožnjama, a zatim su obišli i Prirodnjački muzej.

Susret savremenih drugaka s velikim umetničkim delima u austrijskim galerijama

Treći dan obeležio je obilazak „Albertine” i veličanstvenu Kuću muzike, dok je za poslednji dan boravka u Austriji bio predviđen obilazak kompleksa palate Belvedere. Umetnička dela koja su izložena u palati, među kojima i dela Gustava Klimta, bila su samo deo nezaboravnog iskustva o kojem će dugo pričati.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.