Putujuća ekološka izložba „Karavan za klimu” stigla u Savremenu gimnaziju

Savremena gimnazija imala je priliku da ugosti izložbu „Karavan za klimu” i predstavi svojim učenicima probleme sa kojima se čovek susreće usled promena klimatskih prilika na planeti. Izložba je vlasništvo Francuskog instituta, a kao što sam naziv kaže, ova izložba putuje od škole do škole, kako bi se što više učenika upoznalo sa ovim aktuelnim problemom.

Uticaj klimatskih promena na biodiverzitet

Učenici su sa profesorkama biologije Dijanom Šarac i Barbarom Rosandić na ovoj izložbi imali priliku da nauče kako dolazi do klimatskih promena, koje su njihove posledice, kako utiču na živa bića i još mnogo toga. Osim plakata, tu su bile i četiri interaktivne kutije, koje su na zanimljiv način opisivale uticaj klimatskih promena na biodiverzitet. Učenici su bili vrlo zainteresovani i znatiželjni da istraže šta se krije u svakoj od kutija, ali im se svakako najviše dopala kutija sa pitanjima, pomoću koje su proverili znanje koje su usvojili na ovom zanimljivom i stvarno drugačijem času.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.