Radionice o diskriminaciji „Better Together” u Savremenoj

U prostorijama Savremene gimnazije održane su radionice za srednjoškolce u okviru kampanje „Better Together”, koju organizuje „Evropska federacija udruženja studenata psihologije”.

Cilj kampanje je da se podigne svest mladih o problemima koje sa sobom nosi diskriminacija na rasnom, polnom, religijskom, zdravstvenom i ličnom nivou, razvije empatija prema diskriminisanim ljudima, kao i da se mladi spremnije i aktivnije uključe u suzbijanje diskriminacije i kreiranje inkluzivnih zajednica. Kampanja se sprovodi po peti put u Srbiji i u još 12 zemalja širom Evrope.

Srednjoškolci su imali priliku da prošire svoja znanja na temu:

  • rasizma;
  • religijske i polne diskriminacije;
  • diskriminacije osoba sa invaliditetom;
  • vršnjačkog nasilja.

Radili su i na strategijama za prevazilaženje diskriminacije.

Pohvala za savremenu drugakinju Nikolinu Jovanović

Nikolina Jovanović, učenica II razreda Savremene gimnazije, imala je priliku da učestvuje u radionicama. Ove školske godine je pokazala spremnost za učešće u različitim vannastavnim sadržajima i obogatila je svoje znanje. Želimo da pohvalimo Nikolinu za trud i sticanje novih iskustava.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.