Završna izložba učenika Savremene gimnazije

Učenici Savremene gimnazije su sa Zoranom Milićević, Tanjom Gligorijević i Tamarom Rajinac, profesorkama likovnog i muzičkog, ulepšali kraj školske godine uz osvrt na radove nastale u ovoj školskoj godini na predmetima Umetnost i dizajn i Likovna kultura i njihovo predstavljanje.

Savremen način upoznavanja posetilaca sa stvaralaštvom

Naime, ovu izložbu učinili su u potpunosti savremenom, napravivši QR kodove, koje su posetioci mogli da skeniraju kako bi dobili pojašnjenje svakog rada. Na ovaj način pokazali su spremnost da svoje kreativne i inovativne ideje sprovedu u delo i na savremen način upoznaju posetioce sa svojim stvaralaštvom.

Na izložbi su prikazani digitalni radovi, kolaži, rekonstrukcije poznatih umetničkih dela, vajarski radovi, ali i crteži, slike, uljani pastel i primenjen je inovativni pristup nauci putem umetnosti, u okviru kog su učenici kroz fiziku oživeli poznate umetničke slike i na taj način došli do novih saznanja iz fizike i likovnog.

Ponosni smo na kreativnost i entuzijazam savremenih gimnazijalaca, jer njihove ideje mogu ulepšati svet.

Nadamo se da ćete i vi uživate u priloženim fotografijama i da „bojite” svoj svet. Vidimo se na sledećoj izložbi!

 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.