Još jedna humanitarna akcija savremenih gimnazijalaca

Savremeni gimnazijalci dobili su mogućnost da ponovo pokažu svoju solidarnost sa onima kojima je pomoć najpotrebnija. Prikupili su humanitarnu pomoć za Ustanovu za decu i mlade „Sremčica”. Učenici su prikupljali sredstva za higijenu i polovnu garderobu.  

Savremena gimnazija uvek podržava humanost

Ovo je sedma humanitarna akcija realizovana u toku ove školske godine. Pored ove, Učenički parlament inicirao je sledeće akcije: prikupljanje pomoći za Dom za nezbrinutu decu „Moša Pijade”, prikupljanje pomoći za ugrožene porodice iz Žitišta, pravljenje novogodišnjih paketića za učenike OŠ „Anton Skala”, prikupljanje pomoći za Manastir Svete Petke Izvorske, kao i dva humanitarna bazara (prolećni i novogodišnji), nakon kojih su se prikupljena sredstva uplaćivala za lečenje troje dece. 

Članovi Učeničkog parlamenta su na junskoj sednici iskazali interesovanje da se humanitarne akcije poput ovih nastave i u toku iduće školske godine. 

Pokazujući učenicima šta su filantropija, humanost i pomaganje drugima, ovakve humanitarne akcije prerastaju u naviku koja će obogatiti i njihove živote i živote onih kojima pomažu. 

Ovaj gest je još jedan razlog da našim učenicima poručimo samo jedno – HVALA!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.