Sportski okršaj savremenih gimnazijalaca i profesora

Savremena gimnazija neguje koncept školovanja u kome su profesori, pre svega, prijatelji i podrška svojim učenicima. Zahvaljujući velikom broju nastavnih i vannastavnih aktivnosti, učenici sa profesorima stvaraju i neguju iskren odnos, koji predstavlja preduslov za srećnije i uspešnije školovanje.

Iz tog razloga turnir u fudbalu postao je tradicija, pa je u maju održano nadmetanje među razredima. Najbolji iz prve, druge, treće i četvrte godine odmerili su snage. Na kraju neizvesnog finala, turnir je osvojila III godina. Posle turnira odigran je revijalni meč školskog fudbalskog tima i ekipe profesora. Ostali učenici i profesori su navijali i bodrili ih sa tribina. Kao i uvek, na utakmici je bilo puno veštih poteza, golova i fer-pleja, na kome se uvek insistira. Na kraju su se profesori snašli bolje od učenika i pobedili ih! Do nekih sledećih nadmetanja šaljemo sportski pozdrav!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.