Uspeh savremenog gimnazijalca Matije Vojinovića i njegove ekipe na XII međunarodnom vaterpolo turniru „Sarajevo Champions Challenge 2022”

Savremeni gimnazijalac Matija Vojinović igra za juniorsku vaterpolo ekipu Crvene zvezde, sa kojom je osvojio 1. mesto na turniru u Sarajevu.

Matija Vojnović

Tradicionalni, XII po redu međunarodni vaterpolo turnir „Sarajevo Champions Challenge 2022” održan je 17. i 18. septembra na Olimpijskom bazenu „Otoka”.

Nastupili su sledeći vaterpolo klubovi: Budva, Crvena zvezda, POŠK, kao i Vaterpolo reprezentacija BiH. Sa tri pobede, turnir je osvojila Crvena zvezda. 

Ova ekipa posetila je i Ugljevik. Vaterpoliste rođene 2005. godine dočekao je Milorad Jovičić, šef Kabineta načelnika Ugljevika, koji im je poželeo dobrodošlicu, ali i sportsku sreću. Kao bivši sportista, Jovičić kaže da je veliko zadovoljstvo videti mlade ljude pune elana i volje za uspesima kakvi su ovi sportisti iz Beograda.

Čestitamo Matiji na dosadašnjem uspehu i želimo mu još mnogo ovakvih uspeha u budućnosti!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.