Savremeni ragbista Matej Petrović niže uspehe kao igrač RK „Rad”

Savremeni gimnazijalac Matej Petrović, ragbista RK „Rad”, kao prvi na listi strelaca, doprineo je da njegov tim 16. septembra, bez poraza i primljenog eseja, osvoji titulu na prvenstvu Vojvodine u kategoriji U16 kadeti. Time je ponovljen uspeh od prethodne nedelje, kada je Matej briljirao i u juniorskoj U17 kategoriji.

Ragbista Matej

Ragbista koji ima veliku perspektivu

Matej već pet godina igra za ragbi klub „Rad” na poziciji druge linije ili krilnog igrača. Talenat ovog savremenog gimnazijalca ogleda se i u činjenici da igra i u kadetskoj i u juniorskoj kategoriji. O njegovom uspehu govori i podatak da ga je sajt rugby.rs svrstao u najboljih deset igrača U16 kadeta.

Tom prilikom o njemu su rekli:

Disciplinovan je igrač, odličan u pozicioniranju u odbrani i napadu. U odbrani je dobar obarač, koji zbog brzine može podjednako dobro zatvoriti i igrače linije kada se naprave mis-meč situacije. Igrač je koji ima veliku perspektivu i čiji ćemo napredak s pažnjom pratiti.

Na pitanje šta za njega predstavlja ragbi i zašto je baš taj sport izabrao kao onaj kome će se posvetiti, Matej Petrović je odgovorio:

Ovaj sport me je privukao baš zbog fizičkog kontakta, discipline i timskog rada. Svako treba da pronađe to nešto što ga pokreće, što ga čini srećnim. Ja sam to pronašao – to je ragbi, koji mi donosi mnogo pozitivne energije, želje i volje za daljim napretkom!

Uspešan sportista, ali i uzoran učenik Savremene gimnazije

Pored toga što je uspešan sportista, Matej je odličan i uzoran učenik odeljenja III-1. Ovom prilikom čestitamo Mateju na izvanrednim postignućima i s nestrpljenjem iščekujemo njegove buduće uspehe!

Savremeni gimnazijalci su još jednom pokazali da je, ukoliko je želja dovoljno jaka, sasvim moguće uskladiti školske i vannastavne aktivnosti i postići sjajne rezultate na oba polja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.