Savremena gimnazijalka Anja Čedić postala državna prvakinja u dresurnom jahanju

Savremena gimnazijalka Anja Čedić osvojila je prvo mesto na Državnom prvenstvu Srbije u dresurnom jahanju u juniorskoj kategoriji.

Anja je svoj talenat poslednjih šest godina usavršavala u okviru Konjičkog kluba „Aleksa Dunić”, a ova nagrada samo je jedna u nizu koje je Anja dobila kao priznanje za svoj neumoran trud i rad. Pre samo tri meseca ova savremena gimnazijalka osvojila je Prvenstvo Beograda i time pokazala da su za posvećene sportiste školski raspusti samo prilika da više slobodnog vremena ulože u lični napredak.

Anja Čedić

Anja je povodom ovog velikog uspeha izjavila:

Izvanredan je osećaj osvojiti ovu prestižnu nagradu nakon toliko godina truda i rada. Smatram da ne postoji bolji način od ovog da se završi sezona. Bez obzira na moj neprekidan rad, mislim da ne bih mogla da postignem sve ove rezultate da nisam imala ogromnu podršku porodice, prijatelja i samog kluba. Oni su mi bili velika motivacija. Beskrajno sam zahvalna i pamtiću ovo zauvek!.

Uz veliku motivaciju Anja Čedić uspešno usklađuje školske obaveze i sportski angažman

Pored natprosečnih rezultata koje Anja postiže u sportskim i vannastavnim aktivnostima, ona je i odličan i uzoran učenik odeljenja III-1 Savremene gimnazije. Državna prvakinja Anja Čedić još jedan je primer koji potvrđuje da se uz veliku motivaciju uvek mogu uspešno uskladiti školske obaveze i sportski angažman i pritom ostvariti izuzetni rezultati na oba polja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.