Savremeni gimnazijalci na foto-turi u okviru nagradnog konkursa Vikimedije Srbije „Viki voli spomenike”

U utorak, 20. septembra, održana je foto-tura u okviru nagradnog foto-konkursa „Viki voli spomenike”, najmasovnijeg fotografskog takmičenja na svetu. Savremeni gimnazijalci dobili su mogućnost da učestvuju i potencijalno osvoje neku od nagrada ukoliko njihovi radovi budu među najboljima.

Savremeni gimnazijalci na foto-turi u okviru nagradnog konkursa Vikimedije Srbije „Viki voli spomenike”

Savremeni gimnazijalci pokazali su veliko interesovanje i kreativnost

Učenici koji su učestvovali deo su geografske sekcije „Fotografija i geografija”. Ovoga puta pokazali su veliko interesovanje i kreativnost, koje su ispoljili kroz druženje i zabavu. Nakon foto-ture organizovana je i kratka obuka o načinu postavljanja fotografija na sajt Vikimedijine multimedijalne ostave i o pravilima koje je neophodno ispoštovati. Rezultati takmičenja biće poznati početkom novembra, a samo takmičenje traje do kraja septembra.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.