Učenici Savremene gimnazije posetili festival BOSIFEST

Učenici Savremene gimnazije imali su priliku da 18. oktobra, u Jugoslovenskoj kinoteci, posete festival BOSIFEST u organizaciji Hendi centra „Koloseum”.

Internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom ove godine je po trinaesti put predstavljen publici u Jugoslovenskoj kinoteci pod sloganom „Nevidljive linije”, donoseći vrlo zanimljive filmove, koji nam predstavljaju osobe sa invaliditetom u različitim životnim okolnostima.

Prihvatanje različitosti i bolje razumevanje potreba osoba sa invaliditetom

Filmovi pomažu u tome da se bolje razumeju osobe sa invaliditetom i njihove potrebe i da se prihvati različitost ukazivanjem na ljudske vrednosti oličene u prihvatanju i davanju. Ove godine prijavljeno je preko 150 filmova iz 36 država, iz svih krajeva sveta. Selektor Miroljub Stojanović izabrao je 16 filmova, koji su prikazani od 17. do 19. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci.

Festivalu BOSIFEST su prisustvovali učenici odeljenja I-1 i III-6, zajedno sa Ivanom Davidovićem, pedagogom škole, Zoranom Putniković, nastavnicom srpskog jezika i književnosti, i Natalijom Davidović, tehničkim sekretarom.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.