Savremeni gimnazijalci učestvovali u aktivnostima u okviru Dana inteligencije

Kao i prethodnih godina, profesori Savremene gimnazije organizovali su aktivnosti za učenike u okviru Dana inteligencije, koji organizuje Mensa Srbije.

Naime, profesorke Milica Aleksić i Tamara Rajinac pripremile su nadmetanje za učenike kombinovanih odeljenja prvog razreda. Od učenika se očekivalo da se na osnovu poznavanja sopstvenih sposobnosti podele u šest timova, u okviru kojih će rešavati niz zadataka i na taj način osvajati poene za svoje odeljenje. Neki od zadataka zahtevali su i upotrebu modernih tehnologija (računara i iPada).

Dobrom organizacijom i timskim radom do ostvarenja cilja

Ideja ovih nadmetanja je da se kod učenika razvije svest o tome da je svako talentovan ili dobar u nečemu. Zadaci su zahtevali različite vrste darovitosti (jezičku, verbalnu, muzičku, logičku, prostornu, detektivsku itd.) i tako motivisali učenike da dobrom organizacijom, podelom uloga i timskim radom ostvaruju svoje ciljeve.

Učenici su se dobro zabavili, pokrenuli svoje vijuge, sarađivali i pomagali jedni drugima kako bi zajedničkim snagama sakupili što veći broj bodova.

Nakon sabiranja poena, proglašeni su pobednici – učenici odeljenja I-7.

Ovu aktivnost možete pronaći i na mapi događaja na sajtu Dana inteligencije.

Pogledajte i kratak video i ostetite deo atmosfere.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.