Podizanje svesti o mentalnom zdravlju kod učenika Savremene gimnazije

Mesec oktobar se u svetu obeležava kao mesec mentalnog zdravlja.

Imajući u vidu da Savremena gimnazija posvećuje ogromnu pažnju učeničkom blagostanju, profesorke Tamara Rajinac i Milica Aleksić su se u okviru sekcije „Mind Your Music” bavile temom mentalnog zdravlja i podizanja svesti mladih o važnosti razgovaranja o problemima koji ih muče.

Reci šta te muči – mali razgovor može biti ogroman korak!

Krajnji rezultat radionice je i edukativni video, čiji je cilj da motiviše mlade da razgovaraju sa prijateljima, roditeljima, nastavnicima i psiholozima o problemima koji ih muče, umesto da ih drže u sebi.

Pogledajte video naših učenika!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.