Savremeni gimnazijalci vole umetnost: Poseta izložbi Kiki Smit

Da savremeni gimnazijalci imaju priliku da isprate raznovrsne događaje u našem gradu, ali i da savremeni profesori znaju kako da u nastavni program uvrste sve aktuelnosti, dokazuje i poseta izložbi Kiki Smit, jedne od ključnih umetnica svetske umetničke scene. Na izložbi „Ljudi i ostale životinje” predstavljeni su umetnički radovi nastali tokom višedecenijske stvaralačke karijere ove značajne umetnice: od 90-ih godina prošlog veka, kada se umetnica pretežno bavila temom ljudskog tela u različitim aspektima, do radova iz dvehiljaditih, u kojima fokus stavlja na životinje, basne i prirodu.

Naši učenici bogatiji su za novo iskustvo i novo čitanje umetničkih dela

Profesorka likovnog Zorana Milićević, inicijator posete, i profesorka engleskog Milica Aleksić osmislile su projektni zadatak i povele učenike da se upoznaju sa umetnošću, koja je na sve njih ostavila veliki utisak. 

Iako nisu poznavali opus umetnice i nisu znali šta ih očekuje, nakon obilaska postavke i objašnjenja koja su dobili od kustosa, svi su izašli bogatiji za novo iskustvo i novo čitanje umetničkih dela. Samim tim su i projektni zadatak uspešno uradili i svojim drugovima predstavili izložbu na svoj način.

U iščekivanju novih kulturnih događaja u gradu, naši učenici skoro svakodnevno iskazuju svoju kreativnost kroz brojne školske aktivnosti koje uključuju umetnost i dizajn.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.