Još jedna uspešna humanitarna akcija: Sakupljanje odeće i drugih potrepština za decu iz Svratišta u Krfskoj

Savremeni gimnazijalci još jednom su pokazali da je humanost vrednost koja se razvija i gaji u Savremenoj gimnaziji.

Na inicijativu školskog parlamenta organizovana je humanitarna akcija za sakupljanje odeće i drugih potrepština za decu iz Svratišta u Krfskoj.

Jesenjim raspremanjem sakupljene stvari koje su učenicima male ili koje više ne žele

Ovoga puta akcija je podignuta na viši nivo i u školskom prostoru postavljena je takozvana prazna prodavnica. Ideja je bila da učenici pregledaju svoje ormare, obave jesenje raspremanje i u školu donesu stvari koje su im male ili koje više ne žele. Tokom akcije na ekranima u školi išao je promotivni video sa motivacionim plakatima za doniranje koje su dizajnirali sami učenici. Kada je nakon nedelju dana prodavnica napunjena, organizovan je prevoz i sve stvari su donirane deci.

U Svratištu za decu ulice ističu da odavno nisu dobili veću donaciju

Učenici koji su bili u ovom svratištu kažu da su deca bila presrećna i puna zahvalnosti. Zaposleni u Svratištu ističu da odavno nisu dobili veću donaciju i u znak zahvalnosti dodelili su Savremenoj gimnaziji plaketu za doprinos radu Svratišta.

Sve pohvale za učenike i nastavnike – znamo da je ovo samo još jedno u nizu uspešnih dobrih dela.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.