Svetski dan dobrote i Dan protiv vršnjačkog nasilja obeleženi u Savremenoj gimnaziji na stvarno drugačiji način

Savremena gimnazija nastoji da učenike upozna sa pravim vrednostima, da razvija socijalne i emotivne kompetencije učenika i neguje duh zajedništva i međusobnog poštovanja.

Ove godine je u delo sprovedena inicijativa da se obeleže dva važna dana koja su u istoj nedelji: Svetski dan dobrote (World Kindness Day) i Dan protiv vršnjačkog nasilja (Anti-bullying Day).

Naime, profesorke Tamara Rajinac, Zorana Milićević i Milica Aleksić istražile su kako se ovi dani obeležavaju u svetu i napravile savremenu paralelu ovim događajima. Umesto pink majica, koje se nose na Dan protiv vršnjačkog nasilja, učenicima škole deljene su pink narukvice koje su prethodnih dana izradili učenici prvog razreda.

Ovakvim akcijama svet činimo boljim mestom za sve

Na dva štanda u školi, učenici promoteri, pored toga što su delili narukvice, imali su i zadatak da učenike obaveste šta se obeležava, objasne im zašto je važno boriti se protiv vršnjačkog nasilja, kao i da ih motivišu da učine neko dobro delo i da se prisete kada je neko prema njima bio ljubazan.

U želji da učinimo ovaj svet boljim mestom, delimo vam i video sa motivišućim porukama i idejama za dobra dela, kao i posterima koje su osmislili naši gimnazijalci, a koji su čitave nedelje emitovani na ekranima u hodnicima škole.

Nadamo se da će i vas ovo podstaći na nešto lepo i izmamiti vam osmeh na lice!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.