Savremene vršnjačke edukatorke realizovale radionicu o održivom razvoju

Učenice odeljenja III-2 Klara Petrović i Sofija Ivković i učenica odeljenja III-6 Lara Veselinović našle su se u ulozi vršnjačkih edukatorki i održale radionicu na temu održivog razvoja i zaštite životne sredine.

Učenice su prisustvovale obuci za srednjoškolce, vršnjačke edukatore u okviru projekta BG škola održivog razvoja i zaštite životne sredine, koja se tradicionalno održava svake godine u organizaciji Centra za ekološku politiku i održivi razvoj (CEPOR) i Fakulteta političkih nauka.

Vršnjačkoj edukaciji su prisustvovali i predstavnici Učeničkog parlamenta I i II razreda, koji će nadalje sve nove informacije prenositi na časovima odeljenjske zajednice.

Velika pohvala za vršnjačke edukatorke Savremene gimnazije

Klara, Sofija i Lara su bile na visini zadatka – imale su dobru pripremu za radionicu, pokazale su visok stepen samostalnosti, posvećenosti i izuzetne prezentacione veštine. Velika pohvala za vršnjačke edukatorke Savremene gimnazije.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.