U okviru Erasmus+ projekta mobilnosti Savremenu gimnaziju posetilo četvoro profesora iz Italije

Tokom druge nedelje decembra našu školu posetilo je četvoro kolega u okviru projekta „CLIL PROJECT – KA122 Short term project for mobility of learners and staff in school education”. Pokrenula ga je škola Istituto Omnicomprensivo di Alanno iz Italije, koja želi da usavrši kompetencije svojih nastavnika pri upotrebi metode učenja CLIL posmatranjem rada profesora Savremene.

Model nastave CLIL – izučavanje nejezičkih sadržaja na stranom jeziku

CLIL je model nastave koji objedinjuje podučavanje nastavnog predmeta i stranog jezika – nejezički sadržaji se izučavaju na stranom jeziku.

Koordinator Sabatino Kvieti (Sabatino Quieti) posebno je istakao odlično znanje stranih jezika naših profesora i pohvalio veliki trud i zalaganje naših đaka.

Veliku zahvalnost dugujemo svim profesorima koji su ugostili partnere iz Italije i tako doprineli vidljivosti i promociji naše škole.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.