Profesori Savremene gimnazije u okviru projekta „TOGETHER” prisustvovali projektnom sastanku u Berlinu

Profesori Savremene gimnazije Darko Tmušić i Natalija Stanković, koji su ujedno članovi projektnog tima i predstavnici LINK-a u okviru projekta „TOGETHER”, prisustvovali su projektnom sastanku u Berlinu 24. novembra.

Domaćin sastanka bila je internacionalna škola Berlin Cosmopolitan School.

Sastanku su, pored predstavnika iz Nemačke i Srbije, prisustvovali i predstavnici ostalih partnera:

  • Agrupamento de Escolas José Estevão – Portugal;
  • Budakov Films EOOD – Bugarska;
  • Emphasys Centre – Kipar;
  • EUROGEO VZW – Belgija;
  • Politeknika Ikastegia Txorierri S.Coop – Španija;
  • Eurocrea Merchant SRL – Italija.

Primena service learning modela u obrazovanju

Na sastanku se razgovaralo o Okviru kompetencija za nastavnike (Competence Framework) i Vodiču za nastavnike (Teachers' Handbook), kao i o predstojećem sastanku, koji će se održati u Portugalu i trajaće od 17. do 20. januara. Tom prilikom svi partneri proći će kroz lekcije čiji je cilj da predstave primenu service learning modela u obrazovanju.

Početkom sledeće godine tim LINKgroupa imaće priliku da testira platformu i tako proširi svoja znanja i iskustva kako bi ovaj metod rada počeo da se primenjuje sa učenicima u Srbiji.

Nastavnici Darko Tmušić, Milica Aleksić i Natalija Stanković od samog početka su deo tima projekta „Implement service learning in schools TO GET digital cultural HERitage enhanced”, poznatijeg pod nazivom „TOGETHER”.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.