Mirisi u službi akademskog razvoja učenika

Akademski, socioemocionalni i psihofizički razvoj učenika oduvek su bili centralna preokupacija LINK edu Alliance. Zbog toga smo i uveli visoke standarde u svoje poslovanje, zbog toga biramo najbolje kurikulume i nastavnike, sprovodimo najbolje vannastavne programe, brinemo o kvalitetu životne sredine u zatvorenom prostoru i podstičemo aktivnosti na otvorenom.

U sklopu akademskog razvoja učenika povećanje performansi učenika, ali i nastavnika, uvek je bila važna tema za naše obrazovne institucije. LINK edu Alliance redovno sprovodi opsežna sekundarna i primarna istraživanja kako bi pronašla načine da poboljša kvalitet obrazovnih procesa, ali i rezultate učenja, smanji stres kod učenika i poveća koncentraciju i motivaciju učenika. Nedavno sprovedeno opsežno sekundarno istraživanje naučnih i stručnih studija dovelo nas je do zaključaka da miris može imati značajan uticaj na performanse učenika i nastavnika.

Pojedini mirisi mogu poboljšati koncentraciju i pažnju učenika

Na osnovu naučnih istraživanja, LINK edu Alliance je utvrdila da pojedini mirisi mogu poboljšati koncentraciju i pažnju učenika, kao i količinu zapamćenog, da mogu uticati na dugoročnu memoriju, ali i na smanjenje stresa.

Zbog ovih značajnih rezultata, LINK edu Alliance razmatra mogućnost uvođenja mirisa u svoje objekte škola, fakulteta, instituta i servisa profesionalne edukacije kroz nekoliko faza, vodeći računa da položajem raspršivača (van učionica), izborom mirisa i doziranjem aroma pospeši stvaranje pozitivnih efekata, ali i da ne izazove potencijalne negativne efekte.

Biranjem optimalnih proizvođača aroma i traganjem za strogo kontrolisanim mirisnim uljima najvišeg kvaliteta i mirisnim notama, koji bi bili zastupljeni u našim objektima, cilj nam je da kroz ovaj projekat pomognemo u poboljšanju performansi učenika i nastavnika, što bi imalo pozitivan uticaj na kvalitet obrazovanja uopšte, kao i da ojačamo svoje već visoke standarde kada je reč o higijeni i modernom prostoru.

Ovo je samo jedan od mnogih primera kako se naše obrazovne institucije trude da pruže najbolje uslove za učenje i razvoj. LINK edu Alliance je ponosna na to što može da doprinese ovom važnom cilju i nastavlja da traži nove načine za unapređenje kvaliteta obrazovanja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.