Obeležen Dan Svetog Save u Savremenoj gimnaziji: Školska slava u čast prvog srpskog prosvetitelja

Savremena gimnazija je u petak, 27. januara, obeležila Dan Svetog Save, praznik koji se još od 1840. godine obeležava kao školska slava u znak sećanja na Svetog Savu, prvog srpskog prosvetitelja i utemeljivača prosvetiteljskih ideja u našoj zemlji. Sečenje slavskog kolača obavio je sveštenik u prisustvu profesora i učenika u amfiteatru na IV spratu.

Nakon sečenja slavskog kolača nagrađenim učenicima, učesnicima na Svetosavskom konkursu, uručene su prigodne nagrade.

Dobitnici nagrada za likovno stvaralaštvo:

  • prva nagrada – Sara Vitezović;
  • pohvala za rad – Jelena Žarković.

Dobitnici nagrada za digitalno stvaralaštvo:

  • prva nagrada – Lana Škaljak;
  • pohvala za rad – Una Stanojević.

Dobitnici nagrada za literarno stvaralaštvo:

  1. Uroš Tirnanić;
  2. Aleksandar Kašerić;
  3. Matija Marković.

Ideja prosvetiteljstva nastavlja se i u Savremenoj

Prosvetiteljstvo je okrenuto budućnosti, napretku i želji za promenama, a upravo se za ovo zalaže i najmodernija gimnazija u Srbiji. Koncept obrazovanja koji neguje Savremena gimnazija, moderne tehnologije i stvarno drugačiji pristup u školovanju čine je, bez sumnje, školom budućnosti.

Iako prati sve trendove u obrazovanju i teži da ih uvrsti u svoju stalnu rutinu, Savremena ipak sledi i korake prvog srpskog prosvetitelja – Svetog Save, zalažući se za očuvanje prosvetiteljskih ideja, stalno unapređenje i kontinuirano poboljšavanje obrazovnih principa. Ona je spoj modernog i tradicionalnog, čime iz godine u godinu privlači sve više učenika željnih sticanja znanja na savremen način.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.