„Finansije od A do Š”: Zanimljiva ekonomija u Savremenoj gimnaziji

U okviru radionica na temu profesionalne orijentacije i karijernog vođenja i savetovanja učenici trećeg i četvrtog razreda Savremene gimnazije imali su priliku da prisustvuju radionici „Finansije od A do Š” u petak, 10. februara.

Radionicu je, u saradnji sa pedagogom škole Ivanom Davidovićem, i ove godine održala profesorka sa fakulteta FEFA dr Katarina Đulić, suosnivač Evropske istraživačke akademije Beograd i Centra za visoke ekonomske studije, savetnica u okviru organizacija KPMG, IFC i EBRD i članica upravnog odbora više institucija.

Radionici su prisustvovali učenici odeljenja III-5, III-6 i IV-2, kao i psiholog škole Marija Janićijević.

Ekonomsko osposobljavanje za uspešan i ispunjen život u 21. veku

U Savremenoj gimnaziji učenici uče kako da upravljaju ličnim finansijama. Počinju učenjem o tome kako da raspolažu svojim džeparcem, a zatim prelaze na kompleksnije zadatke koji će im biti potrebni kasnije u životu. Deca se na ovaj način osposobljavaju za uspešan i ispunjen život u 21. veku.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.