Savremena gimnazijalka Anđela Arambašić osvojila I mesto na opštinskom nivou takmičenja „Književna olimpijada”

I ove školske godine savremeni gimnazijalci su nastavili sa ostvarivanjem dobrih rezultata kada je reč o poznavanju književnosti.

U subotu, 11. februara, na području opštine Vračar, održano je takmičenje iz književnosti pod nazivom „Književna olimpijada”, na kome su učestvovali i učenici drugog razreda Savremene gimnazije.

Na ovom takmičenju Anđela Arambašić, učenica odeljenja II-2, pokazala je zavidan nivo znanja i osvojila prvo mesto. Podsećamo, Anđela je prošle godine osvojila treće mesto na okružnom nivou ovog takmičenja.

„Ovakav rezultat je posledica posvećenosti, ljubavi i rada”

Anđela Arambašić svojim trudom na najbolji način reprezentuje školu i njene vrednosti. Ovakav rezultat je posledica posvećenosti, ljubavi i rada, rekla je profesorka Zorana Putniković.

Odlične rezultate ostvarili su i Iva Pešić, Marta Božinović i Ognjen Milošević.

„Zaista je bilo uživanje raditi sa ovim učenicima”

Zaista je bilo uživanje raditi sa ovim učenicima, budući da su pokazali takmičarski duh i veliko interesovanje za predmet, rekla je profesorka Ivana Mihajilo.

Anđeli želimo mnogo sreće i uspeha na predstojećem takmičenju!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.