Savremeni gimnazijalac Luka Jovanović osvojio I mesto na gradskom takmičenju u plivanju

U sredu, 8. februara, održano je gradsko takmičenje srednjih škola u plivanju. Takmičenje se održalo na bazenu SRC „11. april”, a našu školu su predstavljali Matija Vojinović (slobodan stil), Andrej Perezić (prsno) i Luka Jovanović (delfin).

Matija i Andrej su se takmičili u kategoriji III i IV razred srednje škole, dok nas je Luka predstavljao u kategoriji I i II razred srednjih škola.

Luka je preplivavši 100 metara delfin stilom za 57 sekundi osvojio prvo mesto u gradu i tako se plasirao na državno takmičenje, koje će se održati u Nišu!

Želimo mu mnogo sreće i uspeha na državnom takmičenju!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.