Na časovima predmeta Jezik, mediji i kultura učenici Savremene podižu svest o digitalnom nasilju

Budući da se 8. februara obeležava Međunarodni dan bezbednosti na internetu, na času Jezik, mediji i kultura učenici I-2 su sa profesorkom Marijom Pilčević Tomašević razgovarali o tipovima i nivoima nasilja, s posebnim osvrtom na digitalno nasilje i opasnosti koje vrebaju na internetu, kao i na načine kako ih prepoznati, kako se zaštiti i kome se obratiti za pomoć.

Prenošenje znanja vršnjacima

Za kraj, trebalo je da svojim vršnjacima predstave pomenute opasnosti i mere prevencije. Učenici su još jednom pokazali svoje znanje i kreativnost. Predstavljamo vam njihove radove u želji da i sami doprinesemo širenju svesti o sprečavanju digitalnog nasilja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.