Profesorke engleskog prisustvovale konferenciji u organizaciji Ambasade SAD

Naše profesorke engleskog jezika Olivera Marjanović i Milica Aleksić prisustvovale su konferenciji koju je organizovala Regionalna kancelarija za engleski jezik (RELO), koja funkcioniše u okviru Ambasade SAD.

Profesorke su učestvovale na predavanjima i radionicama čiji je cilj unapređenje i obogaćivanje fonda nastavnih praksi i materijala koji se koriste u Savremenoj gimnaziji.

Naime, fokus je bio na aktivnostima i materijalima koji kod učenika razvijaju kritičko mišljenje, digitalnu i medijsku pismenost, ali i veštine rešavanja problema i saradnje.

Savremena gimnazija apsolutno prati trendove u nastavi engleskog jezika

Bilo je zaista korisno čuti od vrsnih profesora sa inostranih fakulteta koje su trenutno aktuelne prakse. Ono što je meni bilo važno jeste da se osvrnem na sopstvenu praksu i nastavu u školi. Moram reći da Savremena gimnazija apsolutno prati trendove u nastavi engleskog jezika i obraća pažnju na stvari koje su istaknute na konferenciji koristeći metodologiju koja učenika stavlja u centar pažnje i traži od njega da aktivno koristi jezik koji uči. Naši komentari i doprinos konferenciji naišli su na odlične reakcije predavača i organizatora, rekla je profesorka engleskog jezika Milica Aleksić.

Ponosni smo na svoj rad i rad svojih učenika

Ovakve konferencije bih preporučila svim kolegama, jer su pravo osveženje, ali i prilika da čujete profesore engleskog jezika – izvorne govornike koji predaju na fakultetima. Kada vidite da većinu stvari koje oni pomenu vi već aktivno koristite u praksi, osećate se ponosno na svoj rad i rad svojih učenika. Svakako, ukoliko želite da vaši časovi budi inovativni i drugačiji, uvek su od koristi resursi i ideje koje dobijete na ovakvim skupovima, rekla je Olivera Marjanović, profesorka engleskog jezika.

Profesorke će svoja iskustva preneti kolegama na nekom od internih oblika usavršavanja u želji da se nove nastavne nastavne prakse primenjuju u celom sistemu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.