Profesor Beogradske bankarske akademije Zoran Grubišić održao predavanje iz biznisa u Savremenoj gimnaziji

Savremena gimnazija ima dugogodišnju saradnju sa Beogradskom bankarskom akademijom. Stoga se predavanja ove akademije o ekonomskim i finansijskim temama realizuju nekoliko puta u toku školske godine.

Kriptovalute, trenutno stanje na tržistu i potencijalne investicije

Savremeni gimnazijalci izrazili su želju da saznaju više o kriptovalutama i trenutnom stanju na tržistu, kao i o potencijalnim investicijama, pa je organizovano predavanje na temu investicionih mogućnosti u aktuelnoj situaciji stagflacije u svetskoj privredi, sa osvrtom na kriptoberze i kriptovalute, ali i berze akcija, naftu, zlato i rizik. Predavanje je održao profesor Beogradske bankarske akademije Zoran Grubišić.

Predavanju i diskusiji prisustvovali su učenici drugog i trećeg razreda koji pohađaju predmet Biznis. Učenici su aktivno učestvovali u razgovoru kako sa profesorom tako i međusobno.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.