Savremene gimnazijalke Iva Pešić i Maša Janković osvojile zavidno prvo i treće mesto na Opštinskom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture

I ove godine učenici Savremene gimnazije pokazali su zavidan nivo znanja iz srpskog jezika i jezičke kulture. Na opštinskom takmičenju održanom 25. februara učenice Iva Pešić (II-5) i Maša Janković (II-6), takmičeći se sa drugarima sa opština Vračar, Voždovac, Zvezdara, Palilula i Grocka, osvojile su zavidno prvo i treće mesto. Prvo mesto osvojila je naša Iva Pešić sa 19 poena (od maksimalnih 20), a Maša Janković je zauzela visoko treće mesto.

Učenice su pokazale izuzetnu marljivost, savesnost i ozbiljnost u radu pa su izvanredni čuvari srpskog jezika, ćiriličnog pisma, Vukovog i Mrkaljevog zalaganja i rada na jeziku i pravopisu.

Sa ponosom objavljujemo ovu vest jer u vremenu u kojem živimo, gde manjka jezičke kulture i svesti o značaju srpskoga jezika, pisma i pravopisa, ove učenice na najbolji način reprezentuju našu školu.

Uvek je čast učestvovati na takmičenju i videti kako mi kao škola stojimo

Oduvek volim gramatiku srpskog jezika i obradovala me je činjenica da u školi imamo ovu sekciju. Bilo je inspirativno i lepo spremati se za ovo takmičenje. Pripreme jesu bile sistematične, na trenutke možda i teške, ali uvek je čast učestvovati na takmičenju i videti kako mi kao škola stojimo. Znale smo da jesmo dobre, ali ne i da smo među najboljima, rekle su naše pobednice.

Ove učenice pokazuju da su najbolji ambasadori naše kulture jezika i pisma

Raduje me činjenica da postoji entuzijazam, dobra volja i sjajna energija naših savremenih gimnazijalaca za ovo takmičenje. Pred nama su naredni nivoi takmičenja (gradsko i republičko takmičenje) koji treba da pokažu da li smo zaista najbolji. Ove učenice svojim angažmanom, marljivošću i nesebičnom ljubavi prema gramatici srpskog jezika pokazuju da mogu biti pobednice i da su najbolji ambasadori naše kulture jezika i pisma. Bila mi je čast i zadovoljstvo da radim s njima, rekla je profesorka srpskog jezika Milena Stojanović.

Ivi i Maši želimo mnogo sreće na narednim nivoima takmičenja

Želimo da se uspesi naših gimnazijalaca nižu i da uvek budu visoko kotirani na listama svih nivoa takmičenja, a Ivi i Maši držimo palčeve za naredne nivoe takmičenja. Srećno!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.