Savremena gimnazija podržala akciju „Čitajmo glasno”

Savremena gimnazija odazvala se pozivu upućenom svim školskim bibliotekarima da se uključe u šestu akciju Društva školskih bibliotekara Srbije „Čitajmo glasno” povodom obeležavanja Nacionalnog dana knjige 28. februara.

Cilj ove zajedničke aktivnosti jeste podsticanje čitanja, povezivanje školske biblioteke i škole sa lokalnom zajednicom, povezivanje sa ustanovama i udruženjima koja se bave afirmisanjem kulture i umetnosti, kao i promocija rada i saradnje školskih bibliotekara, objavljeno je na sajtu Društva školskih bibliotekara Srbije.

Učenici čitali i tumačili svoje omiljene stihove i prozne odlomke

Predlog organizatora bio je da čitanje počne u 5 do 12 (11:55), što bi na simboličan način poručilo da je krajnje vreme da se okrenemo negovanju čitanja i kulture uopšte. Savremena je otišla korak dalje, pa su 28. februara na gotovo svim časovima srpskog jezika i književnosti učenici čitali svoje omiljene stihove ili pak prozne odlomke: tumačili su ih, objašnjavali zašto su im baš ti stihovi ili prozni redovi omiljeni, preporučivali jedni drugima knjige itd.

Delimo sa vama snimke i fotografije na kojima su zabeleženi savremeni gimnazijalci kako, pridruživši se akciji „Čitajmo glasno”, i sami doprinose tome da se ostvari cilj ove akcije – širenje svesti o važnosti knjige, čitanja, obrazovanja i kulture uopšte.

Duško Trifunović - „Ima nešto u tom što me nećeš” i „Grešio sam mnogo”

Konstantin Simonov - „Čekaj me i ja ću sigurno doći”

Jovan Dučić - „Sati”

Dragoslav Mihailović - „Kad su cvetale tikve”

Franc Kafka - „Pisma Mileni”

Momo Kapor - „Čudo”

Ljubavno pismo Džonija Keša

Jovan Jovanović Zmaj - „Stara sablja”

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.