Savremeni trećaci i četvrtaci posetili Fakultet organizacionih nauka

Učenici III i IV razreda 21. marta 2023. posetili su Fakultet organizacionih nauka. Predstavnik FON-a Dejan Markovski govorio im je o funkcionisanju fakulteta, studentskoj organizaciji i međunarodnim takmičenjima. Učenici su se upoznali sa smerovima koji postoje na fakultetu, kao i sa modelom prijemnog ispita.

Dejan Markovski je predstavio šta se sve studentima nudi kao mogućnost za profesionalno usavršavanje tokom studiranja, ali i kakve su mogućnosti posle diplomiranja.

Dragoceno upoznavanje sa obrazovnim opcijama i karijernim putevima

Ovakve aktivnosti u okviru karijernog vođenja i savetovanja dragocene su zbog upoznavanja sa obrazovnim opcijama i karijernim putevima.

Tim za karijerno vođenje i savetovanje Savremene gimnazije upoznaje se sa potrebama učenika i planira dalje aktivnosti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.