Maturanti Savremene gimnazije imali su priliku da saznaju više o studijama u Švajcarskoj

Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Via Academica, učenici Savremene gimnazije imali su priliku da se bolje upoznaju sa studijama u Švajcarskoj. Šta nam je prva asocijacija na Švajcarsku – sir, čokolada, satovi, preciznost, luksuz, sigurnost? Pored ovoga, postoje i neke druge zanimljivosti u vezi sa Švajcarskom: ona je jedna od zemalja koje imaju najviše univerziteta rangiranih u 100 najboljih na svetu; takođe, u Švajcarskoj je studiralo najviše dobitnika Nobelove nagrade.

Studije u Švajcarskoj – karta za biznis-svet!

Švajcarska je i jedna od najpoželjnijih destinacija za internacionalne studente kada su u pitanju ugostiteljstvo, biznis i menadžment. Škole koje pripadaju kompaniji Swiss Education Group nalaze se u prvih deset na svetu kada je reč o ovoj studijskoj oblasti.

Maturanti Savremene gimnazije imali su priliku da čuju više o školama Cesar Ritz Colleges, Swiss Hotel Management School, Hotel Institute Montreux i Culinary Arts Academy od predstavnika SEG alijanse i profesora jedne od škola.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.