Novi skijaški uspesi savremene gimnazijalke Ive Nikolić

Kao i prethodnu, i ovu skijašku sezonu savremena skijašica Iva Nikolić završila je sa mnogo uspešnih rezultata. Usled loših uslova dosta trka je bilo otkazano na početku sezone, čime su svi Ivini postignuti uspesi od još većeg značaja.

Važno je napomenuti da je Ivi, pre nego što se upustila u ovosezonske uspehe, pred sam kraj 2022. godine, u hotelu „Majdan”, na svečanosti Skijaškog saveza Srbije, dodeljen pehar za prvo mesto na Alpskom kupu 2021/2022 u pojedinačnom plasmanu za kadetkinje. Ovo je bio sjajan uvod u sve sjajne uspehe koje će joj doneti nova sezona.

Iva je bila predstavnik Srbije na dva velika svetska takmičenja u alpskom skijanju

Ova sezona bila je za Ivu veoma značajna s obzirom na to da je predstavljala Srbiju na dva velika svetska takmičenja u alpskom skijanju:

  • FIS svetski juniorski šampionat u alpskom skijanju St. Anton, Austrija, gde je u okviru juniorske reprezentacije od četiri člana osvojila 14. mesto u ekipnoj kategoriji „Team parallel”, što je prvi istorijski nastup Srbije u toj disciplini;
  • FIS svetsko takmičenje u alpskom skijanju u Francuskoj, Courchevel Meribel 2023, gde je Iva nastupila kao jedini ženski predstavnik Srbije sa najboljim svetskim skijašima sveta. Kao devojčica od 17 godina, dobila je priliku da predstavlja svoju zemlju i dala intervju za švajcarsku televiziju. Video pogledajte OVDE.

Ivini uspesi u ovoj skijaškoj sezoni

  • Prvo mesto u veleslalomu na FIS Balkan kupu na Kopaoniku
  • Prvo mesto u slalomu i drugo mesto u veleslalomu na FIS kupu na Ilidži (Bjelašnica)
  • Prvo mesto u slalomu i treće mesto u veleslalomu na Nacionalnom kupu Kolašin
  • Drugo mesto u slalomu i treće mesto u veleslalomu na Nacionalnom juniorskom takmičenju

Iva i dalje vredno trenira za predstojeće trke i Državno prvenstvo Srbije.

Ponosno sam predstavljala našu malu zemlju na svetskom nivou

Sve trke na kojima sam učestvovala donele su mi velika iskustva. Najznačajnije iskustvo sam stekla na Svetskom juniorskom i Svetskom prvenstvu. Ova dva teška takmičenja su dala najveći značaj ovoj sezoni, jer sam znala da ću ponosno predstavljati našu malu zemlju na svetskom nivou i da ću sa bilo kakvim rezultatom ostaviti trag svog vrednog truda i rada. Osim ovih nezaboravnih takmičenja, preostale trke na kojima sam učestvovala su održane širom Balkana – Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Slovenija… Uz dosta slabiju konkurenciju i staze u odnosu na svetska prvenstva, nije mi bilo teško da napravim dobre rezultate. Iskustva koja mi je donelo skijanje na najvećim i najtežim takmičenjima doprinela su da budem rasterećenija na slabijim trkama, na kojima sam se, takođe, dobro pokazala, rekla je savremena gimnazijalka Iva Nikolić.

Čestitamo Ivi na postignutom uspehu i želimo joj puno sreće na predstojećim takmičenjima! Savremena se ponosi Ivom i svim njenim uspesima, koji, sigurni smo, neće izostati ni u predstojećem periodu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.