Savremeni gimnazijalci ostvarili zavidne rezultate na Okružnom takmičenju iz biologije

Učenici Savremene gimnazije Aleksandar Kašerić i Milena Žarković učestvovali su na Okružnom takmičenju iz biologije, koje je održano 23. aprila 2023. godine u XIII beogradskoj gimnaziji. Savremeni trećak Aleksandar Kašerić postigao je zavidan rezultat i plasirao se na republički nivo takmičenja.

Milena i Aleksandar ističu se svojim trudom, radom i rezultatima koje postižu, kako u školi tako i van nje

I Milena i Aleksandar su učenici koji su izuzetno talentovani za prirodne nauke, a naročito za biologiju, i pokazuju posebno interesovanje za takve predmete. Oni se ističu svojim trudom, radom i rezultatima koje postižu, kako u školi tako i van nje, rekla je profesorka biologije Barbara Rosandić.

Izuzetno sam ponosan na postignute rezultate i radujem se narednom nivou takmičenja

Pre svega bih zahvalio svojim profesorkama Dijani i Barbari na velikoj podršci koju su mi pružile prilikom pripreme ovog takmičenja. Istakao bih da su pitanja bila izazovna, ali i uspešno savladana. Stoga sam izuzetno ponosan na postignute rezultate i radujem se sledećem nivou takmičenja, rekao je savremeni trećak Aleksandar Kašerić.

Aleksandru želimo mnogo uspeha na predstojećem republičkom takmičenju!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.