Lara Veselinović osvojila prvo mesto na takmičenju iz psihologije u organizaciji Regionalnog centra za talente

U Beogradu, 25. marta 2023. godine, Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Regionalni centar za talente dodelili su Lari Veselinović, učenici Savremene gimnazije, diplomu za osvojeno I mesto za istraživački rad iz oblasti psihologije na Smotri istraživačkih radova srednjih škola.

Bilo mi je zadovoljstvo što sam učestvovala na ovogodišnjem takmičenju

Iako sam se susrela sa mnogo više prepreka nego što sam očekivala, iskreno, bilo mi je zadovoljstvo što sam učestvovala na ovogodišnjem takmičenju. Izabrala sam temu koju ne poznajem u potpunosti, ali imam već neke osnove, kako bih istraživanjem sebi pomogla da razumem fenomene našeg društva kroz „oči nauke”. Neizmerno sam zahvalna i PP službi, koja mi je dala smernice o tome kako da se rad zaista izdvoji i što su mi Aleksandra i Marija pružile pomoć kad god mi je to bilo potrebno, rekla je savremena gimnazijalka Lara Veselinović.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.