Nastavljena saradnja Savremene gimnazije i Filozofskog fakulteta

Nakon studenata psihologije i pedagogije, Savremenu gimnaziju su posetili i studenti završne godine filozofije u okviru svoje nastavničke prakse. Na taj način Savremena gimnazija je postala baza za obuku nastavnika i pokazala inicijativu za doprinos poboljšanju kvaliteta njihovog rada u Srbiji.

Časovima profesora filozofije Uroša Mihajlovića prisustvovale su tri studentkinje. Jedan čas bio je posvećen obradi nastavne jedinice „Huserlovo utemeljenje fenomenologije” kroz frontalni pristup, a drugi vežbama na kojima su učenici i studenti prošli kroz misaoni eksperiment koji je trebalo da demonstrira Rolsovu teoriju pravde.

Radujemo se daljoj, zasigurno uspešnoj saradnji Savremene gimnazije i Filozofskog fakulteta.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.