Održan završni sastanak projekta „TOGETHER” u Briselu

Dvogodišnji Erasmus+ projekat „TOGETHER” stigao je do svoje završne faze, pa je tim povodom u Briselu održan poslednji zajednički sastanak svih partnera, kome su prisustvovale i profesorke Savremene gimnazije Natalija Stanković i Milica Aleksić, učesnice ovog projekta.

Cilj sastanka bio je da se sumiraju informacije o testiranju TOGETHER platforme i predstave povratne informacije dobijene od krajnjih korisnika, tj. nastavnika, kako bi se unapredili uočeni nedostaci. Nakon toga platforma će biti spremna za upotrebu i promovisana kao novi portal za informisanje o metodi servisnog učenja, ali i kao baza sa mnogobrojnim, već gotovim resursima i projektima koje nastavnici mogu odmah sprovesti u delo ili koristiti kao inspiraciju za digitalizaciju kulturnog nasleđa u svojoj lokalnoj zajednici.

Važnost motivisanja učenika da se bave aktuelnim problemima

Svi partneri izrazili su veliko zadovoljstvo što su imali priliku da učestvuju u ovom projektu, za koji veruju da je od velike važnosti za svaku zajednicu, bez obzira na to o kojoj zemlji je reč. Takođe, istaknuta je važnost uključivanja učenika u život lokalne zajednice primenjujući znanja i veštine naučene u školi i motivacije da se bave aktuelnim problemimа.

Na samom kraju partneri iz osam zemalja složili su se da bi ovo trebalo da bude tek prvi korak u njihovoj saradnji i rastali se uz nadu da će ubrzo raditi zajedno na nekom narednom Erasmus+ projektu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.