Naši učenici nastavljaju da ostvaruju zapažene rezultate na takmičenjima iz engleskog jezika

Već tradicionalno, Savremena gimnazija omogućava svojim učenicima da se nadmeću sa vršnjacima u veštinama korišćenja engleskog jezika. Tako su i ove godine naši učenici, njih dvadesetoro, učestvovali na takmičenju Hippo u dve starosne kategorije. Polufinalno takmičenje za sve učenike iz Srbije održano je 22. aprila.

Takmičenje je obuhvatilo zadatke koji se tiču razumevanja pročitanog teksta i poznavanje jezika u celini (gramatika i vokabular).

Izuzetno smo ponosni što se naša učenica prvog razreda Andrea Stojko plasirala u narednu rundu takmičenja, pokazavši izuzetno znanje ovog stranog jezika.

Ovo je njen drugi uspeh na takmičenjima iz engleskog, jer je ranije ove godine ostvarila zapažen rezultat na takmičenju Best in English i dobila prigodne nagrade.

Nadamo se da će Andrein uspeh podstaći ostale učenike da unapređuju svoje jezičke veštine i prijave se na neko naredno takmičenje.

Andrei želimo mnogo sreće na predstojećem takmičenju!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.