Učenica Savremene gimnazije Andrea Stojko se plasirala na evropski nivo takmičenja „Hippo”

Obavešteni smo da se Andrea Stojko, učenica prvog razreda Kombinovanog programa Savremene gimnazije, plasirala na evropski nivo nadmetanja u okviru takmičenja „Hippo”, zbog čega je Savremena izuzetno ponosna.

Naime, na takmičenju koje je organizovano 22. aprila za sve učenike u Srbiji koji su prošli preliminarnu rundu Andrea je uspela da ostvari potreban broj bodova kako bi se plasirala na naredni nivo. U njenoj konkurenciji, Hippo 4, ovo su uspela da urade samo tri učenika iz cele Srbije.

Želimo Andrei mnogo uspeha u Veneciji!

Evropsko takmičenje biće organizovano u Veneciji od 23. do 25. maja za najbolje poznavaoce engleskog jezika iz cele Evrope.

Svim srcem želimo Andrei mnogo uspeha na takmičenju i zanimljivo druženje sa vršnjacima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.