Uspešna saradnja Savremene gimnazije sa Savezom za školski sport Srbije u okviru projekta „Đak reporter”

Savremena gimnazija već nekoliko godina uspešno sarađuje sa Savezom za školski sport Srbije u okviru projekta „Đak reporter”. U svetlu toga, Savez je Savremenoj gimnaziji i Marini Kuzmanović, profesorki srpskog jezika i književnosti i rukovodiocu novinarske sekcije, dodelio zahvalnicu za konstruktivnu saradnju, podršku i izuzetan doprinos razvoju projekta „Đak reporter”.

Izuzetno mi je drago što sam učestvovala u projektu „Đak reporter”

Volim sport i zastupam stav da je on odličan za svakoga. Smatram da sam na ovaj način doprinela popularizaciji sporta među omladinom. Nadam se da ću i dalje biti deo ovog projekta u okviru novinarske sekcije, rekla je Marina Kuzmanović, rukovodilac novinarske sekcije.

Radujemo se budućoj saradnji sa Savezom za školski sport Srbije i novim aktivnostima u okviru projekta „Đak reporter”!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.