Treće mesto za savremene gimnazijalce na jezičkom konkursu Univerziteta „Singidunum”

Savremena gimnazija učestvovala je u Nagradnom jezičkom konkursu za srednjoškolce u organizaciji SP Anglistika Univerziteta „Singidunum”.

Konkurencija je bila velika. Stiglo je više od 30 učeničkih radova – najviše ih je bilo na engleskom jeziku, a potom na francuskom, srpskom i ruskom. Žiriju, u kom su bila tri profesora engleskog jezika, jedan lektor (za engleski jezik), profesorka francuskog i profesor ruskog jezika, nije bilo lako da napravi izbor.

Treće mesto u kategoriji radova na srpskom jeziku osvojili su savremeni učenici: Lara Veselinović, Klara Petrović i Aleksa Dimitrijević. Njihov mentor bila je profesorka Maja Merdović.U petak, 12. 5. 2023, s početkom u 11 časova, u zgradi Univerziteta „Singidunum” organizovana je manifestacija „Internacionalni dan”, kojoj su mogli da prisustvuju svi učesnici konkursa. Imali su priliku da porazgovaraju sa studentima iz 26 zemalja, prisustvuju zvaničnom proglašenju pobednika i obeležavanju Erazmus+ nedelje.

Bilo je pravo zadovoljstvo videti i čuti koliko su učenici kreativni, pametni, društveno osvešćeni i plemeniti. Odluka je bila veoma teška, poručili su sa Univerziteta „Singidunum”.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.