Poslednja terenska nastava za savremene maturante – destinacija: Novi Sad

U sredu, 10. maja, realizovana je terenska nastava za maturante. Destinacija je, kao i prethodne školske godine, bio Novi Sad, nosilac titule Evropska prestonica kulture za 2022. godinu.

Na putu do Novog Sada maturanti su posetili manastir Krušedol na Fruškoj gori, kao i Sremske Karlovce, u kojima je osnovana prva srpska gimnazija. U Novom Sadu učenici su obišli Petrovaradin, oprobali svoje veštine i fizičku spremnost u Adrenalin parku, a zatim, u toku slobodnog vremena, iskoristili priliku da uživaju u čarima Novog Sada i sami ga istraže za potrebe projekta.

Savremeni gimnazijalci u ulozi turističkih vodiča

Naime, učenici su pred polazak na terensku nastavu dobili zadatke koji su ovoga puta od njih tražili nešto što će im svakako u budućnosti koristiti. Trebalo je da za dodeljenu grupu turista organizuju trodnevnu posetu Novom Sadu i okolini u skladu sa njihovim profilima i dodeljenim budžetom. Da bi uspešno obavili zadatak, bilo je potrebno da dobro analiziraju profile turista i ponudu Novog Sada, kako kulturnu i istorijsku tako i zabavnu i gastronomsku. Najvažniji deo zadatka ticao se budžeta, tj. razvijanja finansijske pismenosti i upravljanja novcem, što je veština koja će im svakako trebati, posebno ako se na studijama odvoje od porodičnog doma.

Sigurni smo da je savremenim gimnazijalcima i ova poslednja terenska nastava pružila nova iskustva i naučila ih novim lekcijama koje se tiču snalažljivosti, upornosti i, onog najvažnijeg, prijateljstva.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.